L'Ajuntament de Calders tindrà a mitjan setembre els resultats de les proves de sonorització fetes dies enrere a Can Canadell, i que han de servir per concretar possibles mesures per reduir l'impacte del circuit de motocròs que es preveu posar en marxa en aquesta finca.

Per la seva banda, veïns contraris al projecte han convocat per a demà al vespre una sessió informativa sobre els perjudicis que consideren que tindrà aquesta activitat per a l'entorn, i aprofitaran l'acte per recollir firmes i evitar que es posi en marxa.

L'Ajuntament va encarregar l'estudi a una empresa per valorar si cal introduir més mesures a les ja previstes al projecte inicial aprovat per Urbanisme. Un cop l'Ajuntament tingui els resultats "els farem públics per discutir-los amb els veïns", abans d'atorgar la llicència d'activitats que permeti la reobertura del circuit, assegura l'alcalde, Lluís Cerarols. Prèviament al permís, es convocarà un ple (a final de setembre o començament d'octubre) per donar resposta a les al·legacions presentades contra el projecte, tot i que l'alcalde no ha confirmat si en aquell ple ja es donarà tràmit, o encara no, a la llicència d'activitats.

Xerrada i firmes en contra

Cerarols vol deixar clar que "hi ha veïns en contra, però també molts que estan a favor del projecte". Els opositors exposaran els seus arguments en una sessió informativa, demà a 2/4 de 8, al centre cívic.

D'una banda, es farà un repàs històric de l'activitat en aquest circuit, que ja havia funcionat sense permisos "que Urbanisme va denegar el 2011 i que no entenem per què ara els aprova", explica un dels convocants de l'acte. Després, s'exposarà l'ús social que ha tingut aquesta zona "propera a la roureda de les Tàpies, al camí ral i al camí de Sant Jaume", i també els seus valors naturals, a càrrec d'un biòleg. Finalment, s'obrirà un torn de precs i preguntes.

L'acte també ha de servir per impulsar una campanya de signatures contra el projecte, amb fulletons que ja es podran firmar demà mateix, i que ha de complementar una altra campanya iniciada ja fa dies a través d'una plataforma digital en què s'han recollit 561 firmes. La intenció és presentar totes dues campanyes al ple.

Per la seva banda, la CUP del Moianès, també s'ha manifestat en contra de l'obertura del circuit.