L'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, tornarà a ser amb tota probabilitat el cap de llista d'ERC a les properes eleccions municipals del 2015, ja que la seva candidatura és l'única que es portarà a votació en l'assemblea de militants que està prevista per a avui a la nit.

Vilaseca s'ha estrenat en aquesta legislatura com a alcalde després d'un mandat a l'oposició. Per tant, si en la votació d'avui a la nit no hi ha cap sorpresa d'última hora, les eleccions del 2015 seran les terceres en les quals serà el cap de llista dels republicans.

Amb Vilaseca, ERC va aconseguir el 2011 desbancar de l'alcaldia CiU, que havia governat en sis dels vuit mandats d'època democràtica. El creixement d'ERC de fa tres anys va coincidir amb el descens de CiU, que aquell any havia substituït el que havia estat alcalde durant dotze anys consecutius, Josep Balasch (traspassat el febrer del 2013), per Cristian Coll. Amb Vilaseca, a més, ERC obtenia per primera vegada una alcaldia que no havia assolit mai, ja que les dues úniques legislatures en les quals CiU no va ser al capdavant de l'Ajuntament van estar governades pel grup independent Idea.

Eudald Vilaseca té 57 anys. És doctor en Química i un gran coneixedor de la història local, i ha estat sempre vinculat al món associatiu d'Avinyó. En declaracions a aquest diari, l'alcalde ha assegurat que la seva intenció és continuar al govern municipal per acabar i consolidar els projectes començats el 2011, ja que creu que amb un sol mandat "no n'hi ha prou: l'administració és tan lenta que costa fer projectes i lligar-los amb els recursos que tenim". La supressió recent de les subvencions de la Generalitat de l'anomenat Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) ha acabat de limitar la inversió. A Avinyó esperaven poder finançar la urbanització de tres carrers que connecten el nucli amb la zona esportiva i escolar, una obra que sense l'ajut no saben si podran tirar endavant.