La disputa entre Salelles i Manresa per la possessió del retaule del Roser -un conjunt escultòric del barroc que actualment es troba al Museu Comarcal de Manresa- tornarà als tribunals. Així ho ha anunciat l'Associació Pro Retorn del Retaule de Salelles, que no ha acceptat l'última proposta de l'Ajuntament manresà: traslladar a la parròquia del poble una sola peça de l'obra de manera temporal. Salelles dóna per acabades les negociacions i reprendrà la via judicial en les pròximes setmanes. Regió7 va intentar ahir sense èxit contactar amb un representant del consistori de Manresa.

El president de l'associació i rector de la parròquia de Sant Sadurní, Manel López, denuncia l'incompliment reiterat dels acords per part de la capital del Bages: "sempre ens havien assegurat que ens deixarien tot el retaule, però de cop i volta diuen que només ens ofereixen un plafó durant uns quants dies". López declara que no s'haguessin assegut mai a negociar si des d'un primer moment ha- guessin sabut que aquesta era l'oferta que hi havia sobre la taula.

La disputa arrenca oficialment l'abril del 2008, quan veïns vinculats a la parròquia de Salelles, al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola, reclamen a l'Ajuntament de Manresa el retorn del retaule. Tot i que el poble sempre l'ha considerat seu, el debat sobre la propietat de l'obra queda aparcat a mesura que les dues parts busquen un acord pel que fa al seu lloc d'exhibició. El govern municipal, aleshores liderat pel socialista Josep Camprubí, arriba a considerar la cessió permanent del conjunt escultòric mantenint-ne la titularitat pública. Ara, Salelles torna a reclamar-ne la propietat.