Els redactors del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa consideren que "seria convenient disposar d'un equipament amb forn crematori per a la ciutat i la comarca". En les conclusions del document del pla, el que s'ha d'acabar de desenvolupar i discutir per portar-lo a aprovació inicial, fan aquest suggeriment.

A Manresa, del tema de disposar d'una incineradora de cadàvers se'n va començar a parlar fa 24 anys. D'ençà d'aleshores les funeràries Fontal i Fontanova han fet diversos moviments per obrir-ne una però són intencions que han quedat encallades, o bé perquè el consistori no els ha donat permís o bé perquè no els ha respost.

A dia d'avui, segons informació aportada per les tres funeràries de Manresa -Fontal, Fontanova i Funerària del Bages-, el percentatge de famílies que opten per la incineració és d'entre el 20 i el 25% (vegeu-ne més informació a la pàgina 3). El POUM també en parla. Esmenta que els darrers 6-8 anys hi ha hagut un increment important que ha fet estabilitzar la demanda de nous nínxols al cementiri municipal, la qual cosa els fa pensar que la capacitat actual i potencial que té (hi ha prou espai per construir-hi 600 nínxols més) garanteix que podrà absorbir la demanda fins al 2031, oimés, afirmen, "si s'instal·la un crematori a la ciutat".