El Consell Comarcal del Bages ha analitzat de manera profunda els possibles itineraris per fer a peu del Llobregat i el Cardener amb la voluntat de crear dues rutes turístiques que aportin "valor paisatgístic i d'excursionisme al Bages".

El treball de camp, molt extens i detallat i que s'ha fet trepitjant el territori pam a pam, ja està fet. Ara, el Consell espera que la Diputació de Barcelona atengui la seva petició de subvenció de 200.0000 euros per poder arranjar els corriols malmesos que s'han detectat, una actuació "bàsica" per poder posar en marxa les rutes, segons ha explicat Xavier Codina, conseller comarcal de Medi Ambient.

La proposta, anomenada Camí del Riu, s'incorporarà al Pla Director per a la Restauració d'Espais Fluvials de la comarca, un projecte que el Consell va arrencar fa dos anys per millorar els entorns dels rius. També es compenetrarà amb la tasca que, també des del 2012, està desenvolupant la Diputació, que treballa en un gran itinerari de 185 quilòmetres per unir Castellar de n'Hug i el Prat resseguint el Llobregat.