El ple municipal va aprovar dimecres 28 de gener per unanimitat l'adhesió de Súria al grup d'acció local de l'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

La incorporació del municipi a aquesta entitat sense ànim de lucre permetrà que les institucions i els agents privats de la vila puguin accedir als fons del programa europeu Leader per desenvolupar projectes de formació, millores de productivitat, comercialització i iniciatives econòmiques i mediambientals.

La Comissió Europea va crear el programa Leader l'any 1991 per finançar projectes de revitalització econòmica i social a les zones rurals. A la Catalunya central, l'àmbit territorial elegible per optar a aquests ajuts està format pel Berguedà, el Solsonès, disset municipis del Bages, dinou municipis de l'Anoia i vint-i-nou municipis de l'Osona.

Els ajuts del programa Leader són subvencions a fons perdut que poden cobrir fins al 35% de la inversió que portin a terme empresaris i emprenedors per a la creació, aplicació i millora dels seus negocis. Les sol·licituds poden ser presentades per microempreses que no siguin del sector agroalimentari, establiments turístics, empreses del sector de l'oci o entitats sense ànims de lucre que estiguin participades per ens locals.

L'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central té la seu a Berga i està formada pel Consell Comarcal del Berguedà, els Consorcis per a la Promoció del Moianès i el Lluçanès, diferents ajuntaments i associacions empresarials i sindicals.

La sessió del ple municipal va tenir caràcter ordinari i també es van tractar altres temes relacionats amb el municipi de Súria.