L'Ajuntament de Navàs ha donat llum verd a un nou Pla Local de Joventut que preveu, entre els aspectes més destacats, la creació d'una oficina de suport a l'emprenedoria i el cooperativisme i nous mecanismes de participació i control de les polítiques de joventut impulsades pel consistori.

El document, que abraça un període de 4 anys (2015-2019) va rebre l'aprovació del ple municipal amb els vots favorables de la CUP i ERC i les abstencions de CiU i PSC.

El nou Pla de Joventut, que fa una diagnosi quantitativa i qualitativa exhaustiva de la població jove de Navàs, preveu actuacions en els àmbits d'educació, ocupació, habitatge, salut i esport, mobilitat, oci i cultura i participació i associacionisme.

D'entre les accions previstes, destaca la creació de l'oficina Omple Jove, que té la voluntat de convertir-se en l'oficina municipal d'assessorament a l'emprenedor i de foment del cooperativisme. Una aposta que es preveu que tingui suport econòmic per part de la Diputació de Barcelona.

Un altre apartat és el del foment de la participació i l'associacionisme. El pla preveu la creació de l'Assemblea de Joventut, un nou organisme de participació i consulta de la gent jove del poble i de les seves associacions en els assumptes municipals, que exercirà també les funcions de control de les polítiques de joventut locals i del correcte desplegament del mateix pla. El regidor de Joventut, Josep Casafont, ha destacat el fet que el document "preveu noves fórmules de participació, en què el jovent té un paper més actiu, que, acompanyat d'unes polítiques financeres també participatives, pot aconseguir la implicació dels joves en la política municipal".

També ha subratllat que el nou pla "preveu mecanismes de lluita contra el patriarcat, per l'alliberament sexual i per la igualtat d'oportunitats. Totes elles, eines necessàries per descapitalitzar el sistema i humanitzar-lo".