Les estacions del Bages de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat van sumar en conjunt l'any passat 6.735 passatgers més que el 2013. Això suposa un increment tan sols de l'1%, però es trenca una tendència de dos exercicis consecutius a la baixa, i es tornen a superar els 686.000 usuaris anuals.

L'increment s'explica pels bons registres que tenen les estacions de Monistrol i Montserrat Aeri, on el nombre de passatgers no para de créixer. Tant l'una com l'altra han tingut augments pràcticament continuats des del començament de la dècada, fins al punt que l'estació de Montserrat Aeri, per exemple, ha incrementat el 32 % el nombre de passatgers des del 2010 fins ara, mentre que la de Monistrol de Montserrat va superar els 200.000 viatgers tant l'any passat com el 2013.

Aquests resultats en bona part es poden atribuir a usuaris que fan parada en alguna d'aquestes dues estacions per desplacar-se fins a Montserrat, i que augmenten, en un cas amb l'aeri i en l'altre (el de l'estació de Monistrol) amb el cremallera, que pugen al monestir.