L’ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha finalitzat les obres d’ampliació del cementiri municipal amb l’objectiu de garantir la demanda de drets funeraris derivada del creixement del cens de població durant els darrers anys. El projecte ha consistit en la construcció d’un nou bloc format per 40 nínxols i un columbari amb capacitat per a 24 urnes funeràries per al qual s’han destinat 45.000 euros finançats íntegrament la Diputació de Barcelona.

La necessitat d’ampliar el cementiri municipal es va plantejar després de la darrera concessió de nínxols arran de la qual només van quedar-ne 6 de disponibles. La constatació del poc espai disponible va motivar l’ajuntament a plantejar l’ampliació del recinte funerari que s’aprofitaria per incloure nous serveis d’acord amb el creixement que registra l’opció de la incineració L’actuació ha afectat una superfície a l’entorn dels 43 metres quadrats on s’han aixecat les estructures que acullen els nous nínxols i els cineraris prefabricats.

L’actuació s’acabarà de completar amb la col·locació del canal de recollida d’aigües pluvials i de la corresponent impermeabilització.