El ple del Parlament votarà la setmana entrant el projecte de llei de creació del Moianès, que ha de ser el pas definitiu per al seu reconeixement administratiu com a comarca, per bé que el Consell Comarcal no es constituirà fins passades les eleccions municipals, com tota la resta.

La Mesa i la Junta de Portaveus van admetre ahir a tràmit incorporar aquest punt en la doble sessió plenària de dimecres i dijous vinent (probablement a la de dimecres) després que el 31 de març passat el departament de Governació ja va aprovar l'avantprojecte de llei que permetia donar-li entrada al Parlament.

A partir d'aquí, el procés s'hauria de desenvolupar amb la màxima celeritat possible, tenint en compte que es farà per la via de la lectura única; és a dir, amb un sol debat al ple i sense que els grups parlamentaris puguin presentar esmenes a la totalitat, la qual cosa podria haver retardat la seva entrada a la Cambra com passa amb altres projectes de llei. L'únic que podria passar és que algun grup portés el projecte al Consell de Garanties estatutàries, però és poc probable. D'aquesta manera, en canvi, un cop iniciada la sessió plenària, aquest punt podria quedar resolt ràpidament, segons han explicat fonts parlamentàries. Per a la seva aprovació, no es requereix cap majoria qualificada del ple, sinó simple, de manera que n'hi haurà prou amb la meitat més un dels vots dels parlamentaris.