El Consell Comarcal del Bages inicia aquest mes d'abril uns nous tallers pràctics i participatius que pretenen millorar la convivència dels pares i mares amb els seus fills i filles. El programa comarcal per a pares i mares amb fills de 8 a 14 anys s'adreça a una quinzena de famílies i abordarà estratègies i experiències positives que ajuden a fer més fàcil la convivència a casa, segons explica el mateix ens comarcal.

L'objectiu dels tallers és millorar les habilitats parentals respecte a la comunicació familiar, ajudar a establir les normes i els límits i donar les pautes per afrontar les conductes de risc que poden suposar el consum de tòxics o l'absentisme escolar.

Els pares que prenen part en aquest nou servei han estat derivats des de Serveis Socials dels ajuntaments. En els tallers es tractaran els següents temes: definició d'objectius de canvi de conducta; habilitats de comunicació; reducció de conflictes familiars; establiment de normes i límits; supervisió, sancions i vinculació familiar; posicionament familiar sobre el tabac, l'alcohol i altres drogues; resolució de problemes en l'educació dels fills i filles.

Aquest programa, anomenat Protego, ha estat desenvolupat originàriament a Catalunya i s'ha exportat a diferents països, fins al punt que ha estat reconegut com a bona pràctica europea.