Els cinc productors de cervesa artesanal de la comarca s'han unit per crear la primera edició de la Setmana de la Cervesa Artesana del Bages, un certamen que ja ha arrencat aquest darrer cap de setmana i que continua amb un munt de propostes durant aquesta.

En concret, avui es farà el primer tast de cervesa al Setè Cel (20.30 h), una activitat que es repetirà demà a les set de la tarda a la Taverna dels Set Turons i dijous a la Panxa del Bou. Cada tast té un cost de deu euros i les inscripcions es fan a cada un dels locals.

Per a divendres s'ha preparat un acte anomenat Cercaipas. Es tracta d'una degustació de cervesa d'estil Indian Pale Ale, que destaca per la seva aroma i amargor, que es desenvoluparà per diferents locals de la ciutat. El recorregut començarà a la Panxa del Bou i acompanyats de la txaranga La Chomba es passarà pel bar Moe's, La Vermuteria Santa Rita, la Taverna dels Set Turons, el bar Havana, el bar Ygrega i la Taverna dels Predicadors.

Per finalitzar la setmana, dissabte arribarà "el plat fort", apunta l'organització, amb la Fira de Cerveses Artesanes del Bages, que es farà a la plaça Gispert. Durant tot el dia es podran degustar les diferents cerveses del Bages: Guineu, Cerberus, Bou, Pirata, Mandril, a més de la marca convidada La Segarreta, de Santa Coloma de Queralt.

La Setmana de la Cervesa Artesana del Bages "pretén difondre i donar a conèixer un producte encara força desconegut pel gran públic; un producte de qualitat, natural i de proximitat que de mica en mica va guanyant adeptes", apunten els productors.