L'alcalde de Santa Maria d'Oló, Ramon Vilar, no optarà a un tercer mandat després d'haver estat batlle en els darrers vuits anys. La formació republicana ha decidit completar una profunda renovació i ha escollit Enric Güell per encapçalar la llista per a les municipals.

La candidatura es presenta sota el nom d'Oló Som Tots, tot i que porta clarament escrit el cognom d'ERC. Segons explica la formació, "Oló Som Tots és una candidatura popular que neix a través de la voluntat d'unir-se d'un grup de persones amb l'impuls de treballar i tenir un compromís ferm amb el poble". A més de Güell, formen la llista Dolors Serral, Guillem Sala, Ester Aymà, Ramon Iglesias, Xavi Baraut, Laura Juncadella, Núria Graells, Sònia Jubany, Teresa Bach, Patllari Rosell, Míriam Jubany, Jordi Rovira, Lídia Jubany, Mireia Carbonell, Àngel Aubach i Virgínia Palomo.

ERC va ser l'únic partit que es va presentar en les darreres municipals. En les properes, però, haurà de batallar amb CiU, que retorna a Oló després de quatre anys d'absència.