L'alcalde de Sant Mateu de Bages, Pere Ribera (Unió), aspira al seu setè mandat al capdavant de CiU en les properes eleccions municipals. Ribera és alcalde des de fa 24 anys i en els dos darrers comicis no ha hagut de competir amb cap altre formació, ja que CiU va ser l'única formació que es va presentar en les eleccions del 2011 i del 2007. Aquest 2015, però, Ribera i CiU se les hauran amb la nova Candidatura Alternativa, vinculada a ERC.

Ribera va presentar la seva candidatura al teatre de Valls de Torroella, on va revelar els noms de les persones que l'acompanyaran: Joan Ullé, Joan Muns, Enric Massafrets, Dídac Ullé, Pep Junyent, Agustí Planas i la jove Elena Hernández, de 19 anys, que és la candidata suplent.

Ribera va assegurar que es presenta "per setena vegada amb el millor equip que pot tenir l'Ajuntament de Sant Mateu". Durant el seu discurs, l'alcalde va defensar la "impecable" gestió desenvolupada al capdavant del consistori en els darrers anys, i va ressaltar que han estat "transparents".