Forts aplaudiments per als uns, i silenci gairebé absolut per als altres. Així va transcórrer el debat d'ahir al Parlament sobre el projecte de llei del Moianès, que va durar poc més d'una hora, amb una única intervenció sense rèplica per part d'un portaveu de cada partit, a banda de la inicial de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, es va endur els principals elogis en la seva intervenció com a representant d'ERC, en què va defensar la comarca com una solució "al problema d'haver tingut un espai físic partit en tres i de no haver pogut donar prou resposta a les necessitats del territori".

En canvi, la intervenció del popular Sergio Santamaría saludant a "los alcaldes del altiplano" va agradar poc, i l'expressió va ser motiu de mofa per part del públic en diverses ocasions. El PP es va abstenir en considerar que el procediment de lectura única amb què es va tramitar la llei "frena el debat i la necessitat d'una anàlisi profunda". Carina Mejías, de C's, tampoc va ser aplaudida. Va definir Guiteras com "un triomfador" per haver assolit l'objectiu de crear la comarca, però entén que més administració "no garanteix més bons serveis", i va insistir que "Europa simplifica, i Catalunya va a la inversa".

Diputats bagencs (ara veïns), com el convergent David Bonvehí (que va parlar en nom de CiU), o el socialista Cristòfol Gimeno, van donar mostres de suport als moianesos, amb mirades d'aprovació des de l'hemicicle cap al públic que tenien darrere o, en acabar, amb felicitacions directes a alcaldes, regidors i veïns.