Valentí Roqueta Guillamet, president del grup cellerer Roqueta Origen, ha estat guardonat com a "enòleg amb la millor trajectòria professional" per l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE), segons va donar a conèixer ahir la mateixa empresa. Roqueta rebrà demà la distinció en el marc del XXVI Congrés Tècnic de l'ACE i la festa "La Nit de l'Enologia 2015" , que se celebrarà a la Catedral del Vi de Pinell de Brai (Tarragona).

Roqueta Guillamet va assumir l'any 1982 la direcció del grup familiar Roqueta, empresa bagenca que acumula més de nou segles de relació amb el món del vi. La seva gran aportació al grup va ser la creació del celler Abadal el 1983, que va rellançar l'empresa cap als vins de qualitat. Hi havia des de l'inici "el compromís ferm d'elaborar vins que expressessin la singularitat de la terra i la donessin a conèixer al món", segons explicaven ahir fonts del celler. Però al mateix temps que treballava per casa seva, Roqueta va fer-ho també per recuperar la tradició vitivinícola de la zona i ha estat un ferm promotor, per exemple, de la Denominació d'Origen Pla de Bages.

Diplomat en Enologia per l'Escola Superior d'Agronomia de la Universitat de Montpeller (França), llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d'Empresa per ESMA i diplomat en Alta Direcció d'Empreses a IESE, a banda de presidir el grup familiar Valentí Roqueta, va ser president de la Càmera Oficial de Comerç i Indústria de Manresa durant el període entre el 1983 i el 1986. També va exercir de president del Consell d'Administració de la Caixa d'Estalvis de Manresa i de la Fundació Caixa de Manresa des del 1992 fins al 2009; va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya entre el 2003 i el 2007; i també pertany a l'Associació Vinícola Catalana des del juliol de l'any 2014.