Unes 4.000 persones han assistit aquest cap de setmana a la tercera edició de l'Alícia't, la festa de la cuina fàcil, sana i divertida que s'ha fet a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages. La iniciativa ha estat concebuda com una jornada de portes obertes de la Fundació Alícia. En total s'han programat 200 activitats que han donat a conèixer la tasca que els professionals d'aquest centre fan per contribuir a què la gent mengi millor. De fet, segons l'organització, la festa d'enguany ha estat tot un "èxit" gràcies al "bon temps". L'Espai Territori, amb el nou Mercat KM0, ha permès al visitant conèixer productors, comprar articles i prendre contacte amb lles cooperatives agroalimentàries del Bages.

La festa Alicia't ha ofert als visitants tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics com els del mestre xocolater Enric Rovira i de l'estrella Michelin Jordi Llobet, xef del restaurant L'Ó, que han fet ple en gairebé totes les sessions programades. Paral·lelament, l'espai de la Plaça ha estat el punt de trobada dels visitants que també han pogut gaudir de les activitats de cuina i lleure, com la demostració del mediàtic xef David Garcia, els espectacles familiars i el nou Espai Cuina Vi, amb una oferta de tastets gratuïts amb vins de la DO Pla de Bages i la gastronomia de Món Sant Benet.

Paral·lelament, una vintena d'entitats, empreses i institucions han pogut compartir amb el públic les iniciatives que han desenvolupat amb Alícia per posar en valor productes i gastronomia del seu territori. Enguany, Alícia't també ha fet un pas més en la tasca de conscienciar la població sobre el problema del malbaratament dels aliments i, a banda de la presència de la Plataforma d'Aprofitament dels Aliments i dels Espigoladors, s'ha pogut visitar l'exposició 'Som gent de profit', una mostra itinerant amb tallers interactius de l'Agència de Residus de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Des dels seus orígens, la Fundació Alícia s'ha dedicat a treballar en tres línies diferents: la innovació tecnològica de la cuina, la millora dels hàbits alimentaris i la valoració del patrimoni gastronòmic.