Enric Rovira va satisfer les curiositats llamineres d'un públic entregat i entusiasmat amb les seves explicacions. Era un dels molts tallers que es van portar a terme ahir en la tercera edició de l'Alicia't, la festa de la Fundació Alícia destinada a fomentar la cuina saludable. En la primera jornada es va constatar que es consolida el públic familiar entre els visitants.

"Ja l'any passat van venir moltes famílies. Aquest any en tornen a venir. Estem molt contents perquè totes aquestes jornades són precisament per a ells. I volem que els més petits comencin a adquirir pràctiques saludables en la seva alimentació", comentava ahir el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés. Totes les activitats estan adreçades a solucionar dubtes en la dieta diària de les persones. S'han programat per al cap de setmana unes 200 activitats.

Els especialistes de la Fundació Alícia van estar al capdavant de la seixantena de tallers que es van desenvolupar durant la primera jornada amb gran èxit de públic. Van fer ple absolut les propostes del xocolater Enric Rovira; i el taller monogràfic sobre la cuina del restaurant L'Ó, a càrrec de l'estrella Michelin Jordi Llobet.

La mateixa situació es va reproduir als tallers per als més menuts i els dedicats a l'alimentació saludable, com el dedicat als llegums, o el de la mediterrània i els seus mercats. Els edificis de la Fàbrica i de la Casa de l'Amo van bullir d'activitat amb els tallers infantils, que van exhaurir les places que s'oferien en aquesta primera jornada, que va incloure un fi de festa amb l'espectacle Donem la volta al món, del grup Xiula.

L'Espai Cuina i Vi, dedicat al maridatge de la gastronomia de Món Sant Benet amb els cellers de la DO Pla de Bages, es va omplir d'assistents que van aprofitar l'ocasió de delectar el paladar amb els delicats tastets preparats pels restaurants de La Fonda, Món i L'Ó. A l'espai exterior de la Plaça hi havia entitats i empreses vinculades a la Fundació Alícia.