La comissió veïnal que s'ha constituït a Monistrol de Montserrat per donar suport al doctor Jesús Castillo, a qui s'ha obert un expedient per haver atès funcionaris mutualistes al CAP sense que l'ICS cobrés res pel servei, ha recollit en 15 dies 965 firmes per demanar a la Generalitat que no inhabiliti el metge, com sí que ha fet amb el de Castellbell per un cas similar.

Amb aquesta campanya, que encara és oberta, Monistrol ha seguit els passos de Balsareny, on els veïns ja van recollir dies enrere 2.800 signatures de suport al doctor Josep Cañellas, que també està expedientat per la mateixa causa i, igualment, pendent de resolució. Segons ha pogut saber aquest diari, en tots dos casos, en principi, no es preveu que l'ICS es pronunciï fins passades les eleccions municipals del maig.

Com a Balsareny, a Monistrol la recollida de firmes és un primer pas de cara a promoure una moció de suport al metge, que es portarà a votació del ple municipal de dimarts que ve (a 2/4 de 10 de la nit), amb la intenció que tingui l'aprovació dels tres grups que hi ha a l'Ajuntament (ERC i PSC al govern, i CiU a l'oposició). De fet, la campanya de recollida de signatures havia de servir "per mobilitzar l'equip de govern i, en especial, l'alcalde", Joan Miguel, que fins ara sempre s'ha mantingut en una posició neutral i al marge del cas que afecta el doctor, segons ha explicat un dels membres de la comissió que ha impulsat la campanya, Jaume Biarnés.