El berguedà Jordi Carreras és el nou coordinador de l'agrupació de la Catalunya Central de la plataforma unionista Societat Civil Catalana. Ahir es va presentar públicament a Manresa en un acte a l'auditori de la plana de l'Om al qual van assistir una cinquantena de persones. El santpedorenc Josep Ramon Bosch presideix l'entitat.

Entre els assistents hi havia diversos dirigents del PP, com el candidat a l'alcaldia de Manresa, Domingo Beltran, i el de Berga, Joan Antoni López Noguera, que forma part del grup de coordinació de l'agrupació.

A més a més de Carreras, Societat Civil a les comarques centrals estarà dirigit per Toni García, Rosalia Monroy, Quico Talavera, Joan Antoni López Noguera, Dolors González i Xavier Capelles.

Precisament Capelles va assegurar a Regió7 que amb la formació de l'agrupació de la Catalunya Central, Societat Civil Catalana vol tenir més presència al carrer i als mitjans "per incidir en el ciutadà en tot allò que no diu el procés sobiranista". Segons el seu punt de vista, només diu mitges veritats quan es parla de balances fiscals, si Catalunya continuarà a la Unió Europea o bé si tornaran les duanes a les fronteres.

Per a Capelles, "la democràcia és forma i contingut´, i el contingut és que el ciutadà tingui tots els imputs per poder prendre una decisió". Va admetre que ha costat que Societat Civil Catalana s'implanti a la Catalunya Central. "Som conscients d'aquesta realitat. Entre nosaltres hi ha diverses tendències, però tots confluïm en què la independència no és la solució al problema".