Avui al matí s'ha fet pública l'ocupació d'un edifici abandonat de Santpedor per tal de crear-hi l'Ateneu Popular Ca la Teia. La iniciativa té com a finalitat obrir un "espai d'oci no consumista", assembleari i autogestionat", segons els ocupants.

Amb motiu de l'ocupació, s'ha convocat una concentració a les 20h a davant de l'Auditori del Convent per tal de donar suport al projecte, així com un primer acte de presentació a peu de carrer el divendres 1 de maig a la tarda.

L'acció ha estat duta a terme per l'assemblea de l'Ateneu, una assemblea d'entitats i col·lectius del poble que la primavera del 2013 van decidir començar, per iniciativa pròpia, un procés participatiu i de debat per la creació d'un ateneu popular a Santpedor. Tot i que hi van haver-hi diverses reunions amb l'Ajuntament, la manca de voluntat de la institució va tancar la possibilitat de cedir un espai municipal a les entitats, fet que a propiciat aquesta ocupació.

L'edifici on es durà a terme el projecte es troba situat al carrer Convent, just davant de l'auditori i a prop de l'institut. Es tracta d'una antiga botiga d'animals i productes zoològics que va tancar l'any 2002. L'immoble, propietat de la Caixa, ha estat abandonat des de llavors, tot i que, segons asseguren els ocupants que han confirmat diversos arquitectes contactats per Ca la Teia, l'estructura de l'edifici es troba en bon estat.