Els veïns i veïnes del nucli de Valls de Torroella, a Sant Mateu de Bages, podran gaudir de la fibra òptica durant aquest 2015. L’ajuntament de Sant Mateu de Bages ha signat el conveni que garanteix la connexió de Valls a la xarxa troncal que l’empresa solsonina GX Fibra està construint en el marc del projecte d’estesa de la fibra òptica entre Súria i Cardona. Aquesta circumstància permetrà que la fibra arribi a Valls a finals d’aquest mes de maig i que les obres d’estesa es puguin desenvolupar durant l’estiu. L’objectiu és que la millora del servei de telecomunicacions sigui efectiva abans d’acabar l’any.

El projecte que desenvoluparà GX Fibra permetrà els veïns i veïnes de Valls tenir accés a serveis de telefonia, internet i televisió a preus que oscil·laran entre el 20 i els 50 euros, en funció del servei que contracti cada usuari. Per a l’alcalde de Sant Mateu de Bages, Pere Ribera, aquest acord ‘dotarà el nucli de Valls d’un servei de telecomunicacions que permetrà el normal desenvolupament del poble i resoldrà el dèficit d’un sistema que estava obsolet i que ara tenim l’oportunitat de tirar endavant amb garanties i a uns preus assequibles’. El conveni l’ha signat aquest matí l’alcalde de Sant Mateu, Pere Ribera, i Josep Garcia, administrador de GX Fibra, en un acte a l’ajuntament de Valls de Torroella al qual també han assistit el regidor de Valls, Joan Ullé, i dos representants més de l’empresa solsonina. L’acord estableix un compromís per part de l’empresa de finalitzar els treballs d’instal·lació de la xarxa de fibra òptica dins aquest any. El cost de l’estesa anirà a càrrec de l’empresa, que l’inclourà al seu pla d’expansió al mercat de les telecomunicacions.

El conveni garanteix la cobertura a la pràctica totalitat del terme municipal, un 95%, amb l’estesa de la xarxa ordinària. Les eventualitats previstes dins aquest 5% es resoldran de forma progressiva amb solucions tècniques específiques de manera que es garanteixi a tota la població la possibilitat d’accedir als nous serveis de telefonia, internet i televisió derivats de la posada en marxa de la fibra òptica.