Cardona celebrarà aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Medieval Festa de la Sal amb multitud d'activitats i que tindrà entre els principals atractius un campament medieval que ocuparà l'avinguda del Rastrillo fins al castell de Cardona. Al llarg de tot aquest espai el visitant hi trobarà demostració d'oficis, parades i recreacions de la vida quotidiana dels segles XIII i XIV.

La Fira omplirà de parades el centre històric de Cardona que es convertirà en un mercat medieval amb actuacions, jocs, tallers i tastos de productes.

En aquest espai del nucli històric de la vila s'hi faran cercaviles, espectacle de falconeria, danses orientals i la recreació d'una batalla medieval. Durant la tarda de demà tindrà lloc la representació del dret d'Aimines, a les 6 de la tarda a plaça de la Fira. A continuació començarà la baixada del Senyor i la Minyona des del castell de Cardona. El seguici es dirigirà a la plaça de la Fira, on seran rebuts amb un espectacle de dansa i malabars. Tot seguit, el Senyor i la Minyona soparan amb el seu seguici. Tancarà els actes de dissabte un correfoc i un espectacle de foc.

Diumenge al matí es reprendran les activitats amb el mercat i el campament medievals. Al centre històric hi haurà música al carrer, ballada de gegants i representació del Dret d'Aimines. A les 12 del migdia se celebrarà al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona l'acte institucional de lliurament del Saler d'Or de la vila de Cardona, que enguany es concedirà a l'entitat Càritas Parroquial de Cardona. Per als més petits hi haurà també espais infantils en diversos punts, tallers de circ al mirador de la Fira i una caravana de ruquets.

A més, la Fundació Cardona Històrica organitzarà diverses visites guiades i teatralitzades durant tot el cap de setmana. També hi haurà tallers infantils i una demostració de l'ofici d'escultor. La fira es completarà amb el Ral.li Fotogràfic Premi Jaume Porredon i el concurs d'aparadors.