L'espectacle de les vaquetes de la Festa Major de Santpedor atrau cada any un públic més nombrós que omple la plaça del Sindicat. El municipi ha celebrat aquest cap de setmana el gruix central de la seva festa major, fet que ha coincidit amb la constitució dels nous ajuntaments. Això hi ha afegit la particularitat que els primers actes de dijous es van celebrar amb Laura Vilagrà d'alcaldessa, i els del cap de setmana i últims ho han fet amb Xavier Codina d'alcalde.

La Socorrida pesa més de 150 quilos, però és veloç i ahir va envestir més d'un atrevit que va saltar al tancat de la plaça. La vaqueta va donar l'espectacle que els santpedorencs volien. Ningú va prendre mal perquè es tracta de bestiar que pesa poc, entre 120 i 250 quilos, deien els propietaris de l'empresa ramadera Adell Piquer de Castellote (Terol), que van ser els encarregats de portar les vaquetes. Ahir, centenars de persones es van congregar a la plaça del Sindicat per presenciar l'espectacle, moltes de les quals eren d'altres nuclis del Bages. "Portem més de tres dècades amb les vaquetes i veiem que cada any ve més gent a veure-ho i desperta més interès. És una activitat que encara té recorregut", explicava a Regió7 Daniel Davins, membre de la Comissió de Bous.

Durant més d'una hora van córrer per la plaça un total de sis vaquetes. Després de la Socorrida en van sortir d'altres com la Macarena, l'Andaluza o la Coribella. L'esqueller Campanero les anava guiant un cop acabada la funció per conduir-les fora. Durant tot el cap de setmana, els diferents espectacles de vaquetes que hi ha hagut a la festa de Santpedor han congregat un públic nombrós.