La bandera amb els colors de l´arc de Sant Martí onejarà per primera vegada al balcó de l´Ajuntament de Navàs aquest diumenge 28 de juny en el marc del dia de l'alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual i Transexual. La iniciativa es repetirà cada any i la bandera lluirà també el 17 de maig, dia internacional contra la LGTBfòbia.

L´Ajuntament de Navàs se suma així a la iniciativa de molts ajuntaments i altres institucions del País que fan onejar la bandera de l´arc de Sant Martí en aquestes dates assenyalades.

El nou govern de Navàs vol a aplicar properament mesures per aconseguir que el municipi esdevingui territori per la diversitat sexual i es compromet a implementar aquells aspectes de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que siguin aplicables a nivell municipal.

En aquest sentit, el govern es compromet a presentar un full de ruta sobre els àmbits d'actuació prioritaris en aquesta matèria. Conscients de la rellevància de l´assumpte es facilitaran els mecanismes de participació ciutadana necessaris per a fer partícip a la ciutadania d´aquestes actuacions, convençuts que només amb la conscienciació col·lectiva es faran passos importants en la conquesta de drets civils de la població LGTB.