Quan es va fer efectiva l'escissió entre Convergència i Unió, ara fa dues setmanes, els regidors de la formació democristiana al Bages ja van deixar clar, a través d'aquest diari, que no hi hauria trencadissa en l'àmbit municipal, sinó que es mantindrien a les files de la federació. Aquest posicionament es veurà refermat al Consell Comarcal.

Ahir, Convergència va fer públics els noms escollits per cobrir les tretze actes de conseller que la federació va obtenir dels resultats de les eleccions del 24 de maig, i pràcticament un terç seran d'Unió. En concret, són tres noms: dos regidors de l'Ajuntament de Manresa, Miquel Davins i Olga Sánchez, i el cap de l'oposició a Artés, Roger Genescà.

El grup de CiU al Consell Comarcal tindrà com a portaveu Joan Torres, actual alcalde de Sant Vicenç de Castellet. Els dotze restants seran Albert Miralda, alcalde de Sant Salvador de Guardiola; Gil Ariso, alcalde de Sant Joan de Vilatorrada; Josep M. Canudas, alcalde de Súria; Josep Tarín, alcalde de Talamanca; Santi Llopart, regidor de Castellbell i el Vilar; Montse Claret, regidora de Santpedor; Narcís Lupon, regidor de Sant Fruitós de Bages; M. Carme Alòs, regidora de Navarcles, i Xavier Silva, regidor de Monistrol de Montserrat. CiU es mantindrà com força majoritària al Consell (té 13 dels 33 consellers) però quedarà de nou a l'oposició per la reedició ja anunciada del pacte tripartit entre ERC, PSC i ICV.