Artés recicla 4,5 cops més ara que fa un any. Així ho mostren les dades de recollida de deixalles facilitades per l'Ajuntament, on queda palès que el sistema porta a porta (implantat el juliol de l'any passat) permet millorar significativament la recollida selectiva.

Amb un cop d'ull a les xifres es veu de seguida la diferència: si el juny del 2014 els artesencs van generar 129,16 tones de rebuig, el mes passat en van ser 26,64. Gairebé 103 tones menys. Són les deixalles que s'han deixat d'abocar juntes al contenidor verd del carrer i que ara comptabilitzen dins els envasos, la fracció orgànica i el paper. I és que el porta a porta obliga a reciclar, obliga a posar cada brossa que es genera en el seu cubell corresponent, i a treure-la al carrer el dia i l'hora que toca. És un sistema que demana l'actitud del ciutadà, que li dóna feina, però que permet augmentar significativament el reciclatge.

Ho corroboren les xifres: amb el sistema tradicional es pesaven de mitjana 7,9 tones al mes d'envasos i 6,7 de paper i cartró. Ara se'n recullen 17,5 i 13,6, respectivament. També han augmentat les xifres de recollida de vidre, tot i que no es recull porta a porta (de 7,8 totes de mitjana a 11,8).