Els alcaldes de Manresa, Valentí Junyent; el de Cercs, Jesús Calderer; i el de Moià, Dionís Guiteras, es van estrenar ahir com a diputats de la Diputació de Barcelona, que va celebrar el ple de constitució. Guiteras, a més a més, en serà el vicepresident primer en virtut del pacte de governabilitat entre Convergència i Esquerra. De les comarques centrals també hi ha l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que ja en formava part el mandat anterior.

Els nous diputats de la Diputació de Barcelona van escollir ahir la dirigent de CDC i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, com a nova presidenta de l'ens supramunicipal en substitució del fins ara president i alcalde de Martorell, Salvador Esteve. És la primera dona que presidirà la institució, fet que pràcticament tots els grups van remarcar durant les seves intervencions.

En el ple, format per 51 diputats que són alcaldes o regidors de municipis de les comarques de Barcelona, Conesa va rebre 35 vots favorables de Convergència, Esquerra i els socialistes, de forma que va obtenir una còmoda majoria absoluta. Cap altre grup va presentar candidat, tret de la CUP, que va proposar la diputada del grup Laia Sabater. Va obtenir els vots dels 3 membres de la formació. La resta van votar en blanc.