Tot i que ERC ha guanyat pes en la reedició del pacte amb CiU a Sant Joan fins al punt que ara fa possible que l'aliança tingui majoria, la federació nacionalista aglutina les que es consideren les dues regidories de més pes. D'una banda, Urbanisme, que tindrà sota la seva responsabilitat el mateix batlle, Gil Ariso; i de l'altra, Finances Municipals, a mans d'Ignasi Lladó, segon home fort del consistori, tant per les carteres que gestionarà com perquè serà el segon responsable municipal amb més dedicació i retribució, després de l'alcalde. El ple de l'Ajuntament de Sant Joan va donar llum verd dijous al vespre al nou cartipàs, del qual destaca que els 9 integrants de l'equip de govern (6 de CiU i 3 d'ERC) tindran una dedicació parcial (en diferents graus) i una retribució en proporció.

En la distribució de carteres ERC tindrà Medi Ambient, Participació Ciutadana i Promoció Econòmica (Ramon Planell); Cultura i Lleure Educatiu, Infància i Joventut i Igualtat i Cooperació (Jordi Pesarrodona); i Educació (Maria del Mar Osete).

Pel que fa als regidors de CiU, que és el grup majoritari a l'equip de govern, Ignasi Lladó es fa responsable de tota l'àrea d'Economia i Règim Intern, que a banda de Finances Municipals inclou patrimoni, Recursos Humans i Administració. Jordi Gesé es fa càrrec de Seguretat Ciutadana i Esports; Maria Jesús Segura tindrà Salut i Benestar Social i Envelliment actiu; Laura Vilanova assumeix Obres i Manteniment, i Eduard Mata completa la nova estructura de l'executiu amb Comerç, Turisme i Consum.