El nou partit Demòcrates de Catalunya va celebrar aquest dimarts la primera reunió informativa. La trobada va comptar amb una quarantena d´assistents i es va realitzar a Artés, on els dos regidors que fins ara eren d´Unió s´han passat al nou partit.

La reunió va ser oberta, en especial a persones que encara militen a Unió Democràtica de Catalunya i que tenen intenció de deixar el partit. Antoni Castellà va exposar el procés que ha seguit fins avui la creació del nou partit com a conseqüència de la deriva autonomista que ha agafat Unió.

Castellà va comentar que neix un partit amb una clara continuïtat en la defensa dels valors que van inspirar la creació d´Unió Democràtica de Catalunya el 1931. "Demòcrates de Catalunya vol aglutinar a les persones compromeses amb la llibertat, la fraternitat, la justícia social i l´assoliment d´un Estat català independent". Antoni Castellà també va comentar la voluntat del nou partit de donar suport a la llista unitària Junts pel Sí i dedicar tots els esforços en guanyar la independència per després construir un país sobre una realitat econòmica solidària i fraternal: "donem ple suport a aquest acord polític. En els propers dies Demòcrates de Catalunya definirà la seva participació en aquesta llista transversal i el seu programa. Junts pel Sí és la millor proposta per assolir una majoria parlamentària per la independència en les properes eleccions nacionals, que tindran un caràcter plebiscitari."

La portaveu demòcrata Marta Vidal també va compartir que la creació del nou partit "és una oportunitat per fer un partit del segle XXI. Superant el model antic de partits basats en la militància de carnet, i sigui un partit integrat per persones compromeses en un determinat projecte. On els trets característics siguin la col·legialitat, la subsidieritat, l´escolta activa, la generació de talent, entre d´altres. I fonamental un partit transparent, com ens agrada dir a Demòcrates de Catalunya un partit amb parets de vidre"

Finalment el regidor d´Artés, Roger Genescà, va comentar que la reunió era una primera pedra d´un projecte col·lectiu i transversal que ja és una realitat al Bages. Un projecte obert i clar que vol comptar amb tota aquella gent que té il·lusió de formar part d´un partit que vol fer front als reptes nacionals, socials, culturals i polítics des d´una vessant socialcristiana.