Una quarantena de persones van assistir a la primera xerrada informativa de Demòcrates de Catalunya al Bages, formació sorgida de l'escissió d'Unió Democràtica, acte encapçalat per una de les persones que de moment lideren el procés de formació d'aquest partit, Antoni Castellà.

La trobada va tenir lloc a Artés, on els dos regidors que fins ara eren d'Unió, Roger Genescà i Manel Parreño, ja s'han passat al nou partit. La reunió va ser oberta, en especial a persones que encara militen a UDC i que tenen intenció de deixar el partit. Antoni Castellà va comentar que neix un partit amb una clara continuïtat en la defensa dels valors que van inspirar la creació d'Unió Democràtica de Catalunya el 1931. "Demòcrates de Catalunya vol aglutinar a les persones compromeses amb la llibertat, la fraternitat, la justícia social i l'assoliment d'un Estat català independent".

Roger Genescà va dir que la trobada era "una primera pedra d'un projecte col·lectiu que ja és una realitat al Bages. Un projecte obert que vol comptar amb tota aquella gent que té il·lusió de formar part d'un partit que vol fer front als reptes nacionals, socials, culturals i polítics des del vessant socialcristiana".