Organitzar activitats dirigides als diversos grups d'edat, adaptar l'entorn urbà per facilitar al màxim la pràctica esportiva, fer conferències, i dissenyar estratègies perquè els ciutadans incorporin hàbits saludables en el seu dia a dia. Són els objectius del programa Healthy Communities, que la Fundació SHE del prestigiós cardiòleg Valentí Fuster ha començat a desenvolupar a Cardona, i que ahir es va presentar públicament. Es va fer en el marc de la sisena edició de la jornada SHE, que durant tot el matí va omplir d'activitats la plaça de la Fira, on es van aplegar cap a mig miler de nens i joves.

Es tracta d'un programa multidisciplinari, amb propostes diverses i per a totes les edats, totes elles vinculades amb la salut i el foment d'un estil de vida actiu, "amb la idea de desenvolupar un model de promoció de la salut impulsat per la pròpia comunitat", segons el mateix Valentí Fuster, i que inclou consells i orientacions que van des de la manera de moure's, fins a la proposta de dietes, o com aprofitar l'entorn urbà.

Entre altres coses, a Cardona s'està treballant en l'adequació d'unes rutes saludables a partir del condicionament i l'obertura del camí Nou, i de cara al futur es preveuen conferències i propostes diverses que s'aniran dissenyant en base a unes enquestes sobre salut que es fan als veïns.