L’alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, ha demanat a la Generalitat més suport a la tasca que desenvolupen les agrupacions locals de defensa forestal, les ADF, i més marge de maniobra en situacions d’emergència com la que es va generar amb l’incendi que aquesta setmana va cremar 1.235 hectàrees a les comarques de l’Anoia i el Bages. Miralda ha fet aquesta petició a la consellera de Governació i Relaciona Institucionals, Meritxell Borràs, en el marc de la reunió que ha tingut lloc aquest migdia amb els alcaldes dels municipis afectats pel foc.

El motiu de la reunió, convocada a instàncies de la conselleria, era fer un balanç dels efectes de l’incendi que va afectar un total de 6 municipis de les comarques de l’Anoia i el Bages i recollir les demandes dels alcaldes i alcaldesses per tal d’afrontar els danys que se n’han derivat. Igualment, la trobada ha servit perquè els municipis fessin un balanç dels dispositius d’emergències i d’extinció així com de les accions preventives de desallotjament que es van coordinar des de la direcció general de Protecció Civil. Albert Miralda ha destacat la ràpida intervenció dels efectius de bombers i ha agraït la col·laboració de les autoritats en els dispositius de desallotjament que, a Sant Salvador de Guardiola, es va activar amb els veïns i veïnes de Ca l’Esteve. Miralda ha demanat a la consellera de Governació més marge de maniobra per a les ADF per tal que aquestes puguin contribuir, amb el coneixement directe del territori, a incrementar l’efectivitat de les actuacions dels bombers.

La reunió, que ha tingut lloc a les 12 del migdia i s’ha allargat durant prop de dues hores, ha comptat amb la participació d’Enric Canela, alcalde del Bruc; Anna Garcia, alcaldessa de Marganell; Celestí Rius, alcalde de Castellfollit del Boix; Anna Fernández, alcaldessa accidental d’Òdena; i Sergi Vila, alcalde accidental de Castellolí. També han participat a la trobada, el delegat del govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; el secretari de Cooperació i Coordinació amb les Administracions, Joaquim Ferrer; la directora dels serveis territorials de Governació i Relacions Institucionals de la Catalunya Central, Rosa Carné; i el director dels serveis territorials d’Interior, Eduard Freixedes. El balanç final de l’incendi d’Òdena és de 1.235 hectàrees, 128,07 de les quals corresponen al terme municipal de Sant Salvador de Guardiola. Les flames van causar danys materials en una de les vivendes situades a l’entrada de Ca l’Esteve, que es va veure afectada de forma superficial pel foc, cremant les finestres.