El bisbe balsarenyenc Pere Casaldàliga, de 88 anys, es recupera d'un trencament de fèmur pel qual ha hagut de ser intervingut aquesta setmana en un hospital de la localitat de Ceres (Brasil). Segons informava el portal web de la Comissió Pastoral de la Terra, l'evolució de Casaldàliga és bona malgrat la seva avançada edat, el fet que des de fa anys té Parkinson i que, a més, pocs dies abans de fer-se aquesta fractura de fèmur va tenir una pneumònia.

El trencament de fèmur se'l va fer per una caiguda a casa seva, a São Félix do Araguaia, i els metges van aconsellar que fos traslladat a l'hospital Pio X de Ceres, a la diòcesi de Goiás, ja que requeria una intervenció quirúrgica. Com que aquest fet va coincidir amb l'episodi de pneumònia, se li va administrar un tractament intensiu a base d'antibiòtics que va donar resultat, i dimecres va ser operat.

Després d'un dia a la unitat de cures intensives per fer-ne un seguiment exhaustiu, ahir ja es recuperava en una habitació de l'hospital acompanyat dels seus col·laboradors habituals i, segons informava el mateix portal web, d'una de les seves nebodes que s'havia traslladat a São Félix a visitar-lo, just en els dies que va tenir la caiguda.

Al principi de juliol la família de Pere Casaldàliga i els seus col·laboradors més íntims a Catalunya van haver de desmentir un se-guit de tuits que feien pensar en les hores finals del bisbe. Familiars i amics van explicar en aquell moment que el bisbe estava bé, sempre deixant clar, però, que viu delicadament perquè té la malaltia de Parkinson i una edat avançada, 88 anys.