El bosc de ferralla es converteix, de mica en mica, en un erm descampat. Ahir al vespre només quedaven 3 dels 13 combois que van bolcar després que un tren de potassa descarrilés a Santpedor divendres a la tarda. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reprèn aquest matí la feina amb la previsió d'endur-se al llarg del dia els vagons restants.

El cap de manteniment de FGC, Javier Gallego, també espera acabar d'instal·lar la nova via avui mateix. "La de la via és una operació menys complicada que la retirada de vagons", diu. Gallego, com ja va avançar ahir Regió7, manté que demà al matí es restablirà el servei, i que els trens amb la potassa que Iberpotash extreu a Sallent tornaran a circular amb normalitat per la línia.

A mesura que la grua retirava els vagons bolcats, els operaris van poder començar a treballar al tram de via malmés pel sinistre. El balast, la capa de pedres que serveix de suport a les vies, havia quedat intransitable. Va ser necessari portar més grava per poder anivellar de nou el terreny. El nou tram de via ja està al lloc del sinistre, a punt per ser instal·lat.