Veïns del sector Llobet de Sant Joan de Vilatorrada han iniciat una campanya de protesta contra "la deixadesa i la falta de manteniment" per part de l'Ajuntament que observen des de fa temps al parc Llobet. Han començat a recollir signatures tant al barri com a la resta del poble, i alguns veïns van assistir al ple d'ahir al vespre amb pancartes reivindicatives amb les quals reclamaven "per un parc digne!".

Els veïns es queixen del "canvi espectacular" que ha experimentat aquest parc respecte de fa uns anys per "l'estat d'abandonament" en què consideren que es troba en l'actualitat. Fa més de dues dècades que existeix, "i abans sempre era ple", explica un dels veïns del barri, Jordi Solernou. I és que, més enllà de les famílies amb nens jugant al parc, temps enrere s'hi havien fet manualitats, tallers de pintura, les nits a l'era o sessions de cinema a la fresca..., "però les activitats s'han portat al centre del poble i aquí ara hi ha pocs nens jugant, a la caseta només hi vénen alguns avis a fer la partida, i un cop l'any el barri celebra les festes d'estiu al parc".

Tot plegat, s'atribueix "al poc manteniment que hi ha en aquest parc respecte d'altres que en tenen molt", apunta Fèlix Xavier Martín en referència al parc Catalunya, "que és al centre i és esplèndid, mentre que els de la perifèria no tenim res". Fèlix Xavier Martín i Rosa Maria Bononad són un matrimoni amb fills que viuen davant del parc Llobet, i asseguren que aquestes mancances preocupen el veïnat fins al punt que "patim per la seguretat dels nens".