N'estem farts!!! és el títol amb què el Consell d'Alcaldes del Bages, que s'ha reunit amb caràcter d'urgència, ha batejat un manifest amb què vol simbolitzar un cop de puny a la taula davant la situació de la C-55 i de les comunicacions viàries, agreujada després de l'accident i el col·lapse de dimarts passat.

Un manifest que conté una llista de reclamacions i dues advertències. La més nova, que els batlles bagencs, a través del Consell Comarcal, estudiaran la possibilitat, d'"emprendre accions legals" contra el contracte de concessió de l'autopista Terrassa-Manresa (C-16), perquè es considera pels seus resultats abusiu. La segona de les advertències és que els batlles bagencs anuncien l'organització -"amb altres instàncies de la societat civil"- de mobilitzacions i accions de protesta per fer pressió en el compliment de les demandes, accions que ahir no es van concretar.

Ferran Estruch (ERC), president del Consell d'Alcaldes i batlle de Cardona, va exposar que "hem encarregat als serveis jurídics quines accions es poden emprendre i de quina manera" i, agafant-se a les dades recollides en l'anomenada Declaració de Gelida -firmada el 1998 per la supressió dels peatges-, va subratllar que "com a territori trobem del tot indigne que una autopista que va costar en el seu moment 126,08 milions d'euros, després dels quaranta anys que passaran quan el 2036 acabi la concessió, aquestes concessionàries hauran ingressat 4.035 milions d'euros. Això és indigne si volem construir el país amb igualtat entre territoris".