Sant Vicenç vol posar en marxa un acte de reconeixement de caràcter anual que realci la tasca que desenvolupin persones del poble. La medalla de Sant Vicenç, que és el guardó que es constituirà, s'atorgarà a partir de la participació popular.

Es tracta d'una distinció que promou l'Ajuntament i per al que es preveu tenir el suport de les entitats locals per impulsar el reconeixement anual a una persona del municipi que hagi destacat en la seva activitat.

La proposta es canalitzaria a través d'aquesta Medalla de Sant Vicenç, que de manera anual s'atorgaria a un santvicentí o santvicentina que hagi destacat en algun aspecte de la seva vida quotidiana. La medalla es lliurarà en el marc de la festa major d'estiu i permetria, per exemple, el privilegi de poder seguir el ball de gitanes popular des de la balconada de l'ajuntament.

Per fer-ho realitat l'Ajuntament impulsa la creació d'una comissió amb la participació de les entitats del municipi i persones a títol individual a qui agradi el projecte per definir les bases d'aquest reconeixement i els criteris que s'hauran de seguir per admetre les candidatures. El consistori ha fet una crida a la ciutadania perquè s'integri en aquesta comissió que ja ha fet les primeres passes. La mateixa ciutadania tindrà l'última paraula amb una votació oberta a tots els veïns i veïnes.

L'última distinció que s'ha fet a la població ha estat precisament aquest any, quan es va acordar batejar l'auditori de la nova biblioteca amb el nom de Maria Carme Grauvilardell, exbibliotecària i reconeguda activista local. També per prendre aquella decisió es va obrir una votació popular entre una llista de noms proposats.