Els alcaldes del Bages faran a final de desembre un primer acte de mobilització i protesta per la situació de les comunicacions viàries a la comarca i, molt concretament, de la C-55 i l'autopista Terrassa-Manresa. En concret, la intenció és que els batlles es reuneixin el proper 23 de desembre (la data encara no és definitiva) a l'enllaç, o fins i tot al peatge, de la C-16 a Castellbell-Sant Vicenç. Allà faran una lectura del manifest reivindicatiu que el Consell d'Alcaldes va acordar la setmana passada i tots els presents el signaran. No es preveu, però, realitzar de moment cap tall del trànsit, tot i que es treballen futures mobilitzacions encara per concretar.

L'acció del proper 23 de desembre s'ha decidit aquest dijous en una nova reunió del Consell d'Alcaldes, trobada en que s'ha donat el vistiplau al redactat definitiu del manifest titulat «N'estem farts!!!» i s'ha informat que la reunió que es reclamava en aquest mateix manifest amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ja té dates fixades: serà el 21 o 22 de desembre. Segons el president del Consell d'Alcaldes, Ferran Estruch, es continua treballant amb els gabinets jurídics per concretar com es pot articular una demanda contra l'acord de concessió de l'autopista, i en el pressupost del Consell per a l'any vinent es preveurà una partida per fer-hi front.

El manifest «N'estem farts!!!» reclama l´alliberament del peatge de l'autopista, acompanyat de la construcció dels enllaços en tots els sentits a Viladordis i el Pont de Vilomara, «i acabar d'una vegada, per part de l´Estat, la B-40 entre Viladecavalls i Abrera». Per als batlles, aquestes són les úniques mesures reals que «ajudarien a resoldre la manca d'una via ràpida i gratuïta amb l'àrea metropolitana», però alhora es reclama el desdoblament de la C-55 de Manresa a Castellbell «com a mesura per la mobilitat interna de la comarca». També s´exigeix al govern espanyol l'execució «immediata» de les millores previstes al pla d'infraestructures ferroviàries.