L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha decidit posar fil a l'agulla i donar resposta a les reivindicacions dels veïns del sector del Llobet, que reclamaven millores urgents al parc principal que hi ha en aquest barri. S'ha programat un paquet de petites actuacions per anar realitzant al llarg de les properes setmanes per condicionar espais del parc en mal estat i, sobretot, per millorar-hi la seguretat.

Les mesures s'han pres després de les mobilitzacions que diversos veïns van decidir emprendre fa un parell de mesos com a mesura de protesta per la manca de manteniment del parc. El cas va arribar en forma de moció en un ple municipal a l'octubre, i es va iniciar una campanya de recollida de signatures, que fa un parell de setmanes els veïns van entregar a l'Ajuntament, amb un total de 456 firmes. En el darrer ple de final de novembre, l'equip de govern (de CiU i ERC) es va comprometre a actuar al parc a partir d'un document amb les reclamacions de millora que van elaborar els mateixos veïns, i ja s'hi ha començat a treballar.

De moment, s'ha començat per esporgar arbres del parc, i s'han retirat soques que encara hi havia d'arbres que s'havien tallat i que suposaven un risc de caiguda per a nens que hi juguen o hi corren amb bicicleta. A banda d'això, entre altres coses també es preveu renovar la sorra del parc, que s'emporta la pluja; enjardinar talussos amb plantes que retinguin la terra i evitin l'erosió dels marges i que baixin rocs cap al parc; posar sorra al camp de futbol; i netejar els embornals que es tapen quan plou.