L'Ajuntament de Cardona té a punt el projecte perquè l'aigua torni a circular per l'antiga llera del riu Cardener al seu pas pel nucli de la Coromina, tram que es va haver de deixar sec fa 15 anys.

El consistori preveu adjudicar en les properes setmanes una obra que es començarà a executar a principi de l'any vinent i que té dos elements principals. D'una banda, l'habilitació d'un petit estany a l'alçada de les primeres cases (més avall del pont de Santa Bàrbara). De l'altra, la construcció, arrencant des d'aquest embassament, d'un calaix impermeabilitzat situat al centre de la llera que arribarà fins al pont de la carretera (la C-1410z), que connecta el nucli amb Cardona i la C-55. Serà per aquesta conducció oberta però aïllada del subsòl que hi tornarà el curs de l'aigua formant un petit rierol que, un cop superat el pont de la carretera, circularà ja lliurement pel que era pròpiament el llit del riu.

Es tracta d'un projecte -amb una inversió de poc més de 100.000 euros- que afrontaran conjuntament l'Ajuntament, l'empresa Salinera de Cardona i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i que, més que per l'envergadura de l'obra, destaca pel seu simbolisme. I és que la Coromina va perdre el pas del riu l'any 2000 quan la Generalitat va decidir desviar-lo per fora del nucli amb una obra d'urgència per resoldre una problemàtica que es va accentuar al principi del 2008: els problemes d'inestabilitat de la vall Salina. Les avingudes del riu que derivaven en l'entrada d'aigua dolça a antigues galeries de les mines van generar esfondraments del subsòl (el que tècnicament es coneix com a bòfies). Un fenomen que va afectar directament la carretera de la Coromina amb Cardona.