L'ocupació a les cases rurals de la Catalunya Central ha estat elevada aquest pont de la Puríssima, al voltant del 80% de mitjana, tot i que al Berguedà, amb el 75%, s'ha quedat una mica per sota de les previsions inicials. Pel que fa als hotels de les comarques centrals, més destinats a un públic empresarial que turístic, han tingut una ocupació baixa, entre el 20 i el 30%. A la Cerdanya, en canvi, l'estrena de la temporada de neu ha fet ocupar la majoria de places hoteleres i del sector turístic rural. La majoria de clients del conjunt d'aquestes comarques han estat famílies provinents de Barcelona i de l'àrea metropolitana, que han fet estades d'una o dues nits.

A la Catalunya Central, per al sector turístic rural, aquest pont ha estat un dels més forts de l'any i l'ocupació s'ha situat entre el 70 i el 90% al Bages, l'alta Anoia, Berguedà i Osona. Algunes de les cases, fins i tot, han penjat el cartell de complet durant tots els dies.

La presidenta de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Mireia Bertran, explica que el pont de la Puríssima ha anat "molt bé, més bé que altres anys". La representant de l'entitat anoienca assenyala que ha anat millor que en altres edicions, "en què bàsicament aquest pont no es feia per la proximitat amb els dies de Nadal". Segons destaca, "hi ha com uns aires de no tanta crisi. S'ha passat de no celebrar aquest pont, a llogar les cases els quatre dies", apunta Bertran.

Per la seva banda, el president de l'Associació de turisme rural del Berguedà, Jordi Pellicer, explica que, a la comarca, l'ocupació ha estat més baixa que d'altres anys i s'ha situat al voltant del 70-75%. "No estem descontents, però semblava que seria més bo del que finalment ha estat i hem punxat una mica", diu. En canvi, Pellicer explica que, de cara a Nadal, la gent ja està fent reserves molt abans que d'altres anys i s'espera que aquest cop serà "molt bo".