Endesa investigarà si una avaria a Canet de Fals (Fonollosa) és deguda a un frau elèctric. La companyia va instal·lar ahir un transformador més potent per "evitar" que els talls de llum que hi ha hagut els darrers tres dies es reprodueixin i va anunciar que iniciarà una revisió dels consums.

Segons explica l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, la problemàtica es va detectar diumenge passat a la nit, quan tot Canet de Fals va quedar sense antena de televisió ni cobertura de mòbil ni d'Internet. A més, un centenar de veïns de la urbanització van tenir talls de llum.

El servei d'emergències va reparar l'avaria, localitzada en el transformador del carrer de Teodoro Comas, que és el que alimenta l'antena de telecomunicacions. Però tant dilluns com dimarts al vespre els talls de subministrament es van repetir a causa de sobrecàrregues elèctriques que, segons la companyia, no s'haurien d'haver produït perquè el transformador tenia la potència correctament ajustada a la demanda que les llars tenen contractada. És per aquest motiu, que la companyia elèctrica investigarà un possible frau elèctric.

Fi dels talls de llum

Canet de Fals ha deixat enrere aquest dijous els talls de llum que ha patit els darrers tres dies. El nou transformador instal·lat per Endesa, que és quatre cops més potent, ha aconseguit aguantar la demanda energètica de les llars.

L'avaria, que l'empresa està investigant, va provocar talls de llum a un centenar de veïns de la urbanització i va deixar també tot Canet de Fals sense servei de telefonia mòbil, Internet i televisió, afectant un total de 700 persones.