Batlles del Bages portaran a terme aquesta tarda un acte inèdit obert a tota la societat civil. Es concentraran al costat del peatge troncal de l'autopista Terrassa-Manresa (C-16), a Castellbell, en la que és la primera de les accions promogudes pel Consell d'Alcaldes per protestar contra la situació de les comunicacions viàries de la comarca. Essencialment, contra la situació de saturació que viu el tram sud de la C-55 i el fet que en paral.lel hi hagi una autopista amb un acord de concessió que consideren abusiu.

Aquest acte deriva del Consell d'Alcaldes extraordinari que es va celebrar el 26 de novembre, després que dos dies abans es produís un accident d'una grua a la C-55 a Sant Vicenç que va deixar col.lapsades les comunicacions viàries al sud de la comarca durant tot un matí.

En aquell Consell els batlles van acordar un manifest sota el títol "N'estem farts!!!", que contenia una llista de reclamacions i advertències. Aquest manifest, que també serà llegit avui, reclama l'alliberament del peatge de l'autopista, acompanyat de la construcció dels enllaços en tots els sentits a Viladordis i el Pont de Vilomara, "i acabar d'una vegada, per part de l'Estat, la B-40 entre Viladecavalls i Abrera". Per als batlles, aquestes són les úniques mesures reals que "ajudarien a resoldre la manca d'una via ràpida i gratuïta amb l'àrea metropolitana", però alhora es reclama el desdoblament de la C-55 de Manresa a Castellbell "com a mesura per a la mobilitat interna de la comarca".