Cardona podrà començar amb el nou any les obres de construcció del nou camp de futbol. Un equipament que es preveu que serà una de les obres centrals d'aquest mandat i que el consistori ha concebut i presenta, més enllà de la seva funció òbvia d'acollir l'activitat del futbol cardoní, com a pedra angular del projecte de municipi saludable que està desenvolupant amb la Fundació She. No només això: la construcció de la futura instal.lació, que s'alçarà en el mateix espai on ja hi havia l'antic, també s'aprofitarà per fer una actuació urbanística més àmplia i adequar una part del vial que hi dóna accés.

Aquesta setmana el ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat l'adjudicació de l'obra a l'empresa especialitzada Equidesa-Equipamientos Deportivos SA, per un import d'1.246.966,58 euros (IVA inclòs). El termini d'execució pactat és d'una mica més de 8 mesos, amb la qual cosa l'objectiu seria que estigui a punt un cop iniciada la temporada de futbol.

Actualment, els equips locals entrenen i juguen al camp del nucli de la Coromina, que es va adequar per complir aquesta funció temporal.

El nou camp de futbol s'ha batejat com Camp de Vida Activa. Es tracta d'un projecte que compta amb el finançament econòmic de la Fundació She, que dirigeix el cardiòleg Valentí Fuster, i que pretén fomentar la pràctica de l'esport i els hàbits de vida saludables. A banda del nou terreny de joc, que serà de gespa artificial, un dels elements clau de l'obra serà la construcció d'un gran voladís que s'alçarà per damunt d'un dels laterals del camp, en paral·lel i seguint la cota de la carretera de la Mina.

L'estructura farà una doble funció. Per a l'estadi, permetrà que a sota s'adeqüin les diferents dependències necessàries, com ara els vestidors, els serveis, una sala d'infermeria, una petita sala polivalent, i el bar amb una terrassa sota cobert.