Com en les millors novel·les de misteri, el final és imprevisible. Militants i simpatitzants de la CUP a les comarques centrals es reuneixen avui a Artés per decidir què votaran els quatre representants de la Catalunya Central al Consell Polític que demà ha de desencallar l'actual escenari polític de Catalunya. Els responsables de la formació independentista no s'atreveixen a pronosticar què s'acabarà decidint avui (ni demà) per la divisió d'opinions de les bases del partit a la regió central.

A l'assemblea que se celebra avui a Artés tenen dret a vot 119 militants i 64 simpatitzants amb quota del Bages, el Berguedà, el Solsonès i el Moianès. A part, poden participar-hi 148 simpatitzants que no paguen quota, tot i que no hi poden votar. De fet, totes les assemblees territorials de la CUP tenen lloc avui per debatre si accepten la darrera proposta de Junts pel Sí per investir Artur Mas com a president de la Generalitat en una presidència compartida.

Els responsables de la CUP a les comarques centrals asseguren que els militants i simpatitzants assisteixen a la reunió d'Artés avui dividits. "L'estat d'opinió és molt heterogeni i reflecteix l'empat que hi va haver la setmana passada en l'assemblea nacional", assegura un dels portaveus de la Territorial de la Catalunya Central, Marià Miró. En els darrers dies, les diferents assemblees locals de la Catalunya Central s'han reunit i han debatut la qüestió i, tot i que no han transcendit els detalls de les reunions, els responsables de la CUP manifesten que el debat és molt viu entre les bases del partit. Dimecres, l'assemblea de Manresa va debatre la qüestió. "No m'atreveixo a dir que aquí hi hagi un estat d'opinió majoritari, sinó que hi ha la mateixa quantitat de partidaris d'una i altra opció, i fins i tot n'hi ha que plantegen altres fórmules", explica el regidor de la CUP de Manresa, Jordi Masdeu.