La CUP de Sallent, a l'oposició amb dos regidors, demanarà en el ple de demà que l'equip de govern (de CiU i PSC) deixi d'obsequiar els nous regidors amb el pin d'or del municipi. La candidatura ja ha anunciat que renunciarà a la insígnia.

Segons consta en la factura de la joieria, a la qual ha tingut accés aquest diari, els pins, que porten l'escut de Sallent, estan xapats amb or de 18 quirats i cadascun ha valgut 190 euros més IVA. En aquest mandat se'n van encarregar cinc, un per a cada nou regidor electe, amb la qual cosa el cost de la factura ha ascendit a 1.149,50 euros.

La CUP reconeix que en números absoluts el cost de les insígnies "potser no és gaire", però argumenta la seva decisió d'entrar una moció en el proper ple perquè, diu, "sembla mentida que amb els temps que corren un ajuntament es dediqui a regalar pins d'or" i encara més quan "tots els càrrecs electes actualment ja reben una retribució econòmica de l'Ajuntament de Sallent".

Per aquest motiu, el grup demana formalment "que es deixin de fer aquest tipus d'obsequis als càrrecs electes". Albert Junyent, regidor de la CUP, va explicar ahir a aquest diari que sabien que es donaven aquest tipus d'obsequis, però va assegurar que desconeixien que "els pins fossin d'or i que costessin més de 200 euros cadascun", un fet que han descobert en les darreres setmanes.