Joan Ullé Castellà és el nou alcalde de Sant Mateu de Bages després que va ser proclamat per majoria en un ple extraordinari aquest divendres al vespre, amb els vots a favor dels 4 regidors de CiU. Ullé subs-titueix l'històric Pere Ribera, que va ser alcalde de Sant Mateu durant prop de 25 anys, i que va morir el 4 de gener passat, víctima d'una malaltia sobrevinguda.

El nomenament d'Ullé va ser ràpid, en una sessió plenària que no va arribar a la mitja hora, però que va omplir la petita sala de l'Ajuntament amb una vintena de veïns, i la presència, també, del president comarcal de CDC al Bages, David Bonvehí. Després de constituir la mesa d'edat es va procedir a les votacions, en què Ullé va obtenir els 4 vots del seu grup, mentre que els tres regidors d'Alternativa pel Municipi-AM, a l'oposició, van optar pel seu líder, Gabriel Rovira.

Ullé va tenir unes paraules de record envers el seu "company i amic" Pere Ribera, i va apuntar el repte d'iniciar "una nova etapa sense ell, però això encara ens esperona més per seguir treballant el que va començar". Va dir que ho farà "il·lusionat, i acompanyat pel millor equip que podia tenir", i fora del ple va manifestar la voluntat de governar "amb la màxima transversalitat possible", en el sentit de treure protagonisme a la figura de l'alcalde i comptar "amb l'ajuda dels veïns".

Com a principals reptes de govern al llarg d'aquest mandat, Ullé va destacar la tercera fase de les obres de remodelació del teatre de Valls, i asfaltar diversos camins tant a Sant Mateu com a Salo.