L'exalcaldessa de Santpedor, la republicana Laura Vilagrà serà la nova delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, segons ha pogut saber aquest diari. Tot i que el nomenament encara no ha estat aprovat de manera oficial, el tràmit podria quedar resolt abans de finals de mes.

L'exregidora santpedorenca prendrà el relleu del berguedà Juli Gendrau, que ha desenvolupat aquestes funcions al llarg de la última legislatura.

En declaracions a Regió7, Vilagrà ha explicat que va rebre la notícia ahir divendres a la nit i s'ha mostrat 'molt il·lusionada' la possibilitat de traslladar al Govern l'experiència recollida durant els seus anys com a alcaldessa, diputada i consellera comarcal. Al mateix temps, ha assegurat que el seu objectiu és vetllar per les necessitats i interessos de les sis comarques de la regió central actuant, alhora, com a 'aliada i representant' de la ciutadania.

Vilagrà va estar al capdavant del consistori santpedorenc des del 2003 fins el maig del 2015, quan va cedir el càrrec al seu company de formació Xavier Codina. També ha sigut diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011.