Sant Joan ha acomiadat Antoni Torras Galobart, un dels principals activistes veïnals que ha tingut el poble, i que va morir dilluns a l'edat de 92 anys.

Nascut a Sant Joan l'any 1923, sempre va estar vinculat a la vida social del poble, i va ser un dels principals precursors del moviment veïnal en el moment en què aquests començaven a prendre força. En aquest sentit, Torras va destacar com a dirigent de l'Associació de Veïns de Sant Joan, de la qual va ser "la principal ànima", segons recordava ahir l'històric alcalde de Sant Joan Ezequiel Martínez, fins al punt que l'associació "pràcticament va deixar d'operar" a mesura que ell se'n va anar retirant.

Més enllà de l'activisme social que el va caracteritzar, Torras havia treballat a can Jorba durant la guerra civil, però el triomf de Franco el va deixar sense feina als magatzems. Més tard, va entrar a la Pirelli, fins al 1983.

Hereus amb dedicació política

Antoni Torras era el pare del primer alcalde de la democràcia que va tenir Sant Joan, Salvador Torras, que va governar el poble entre el 1979 i el 1983 pel PSC, moment en què va ser rellevat precisament per Ezequiel Martínez. La filla d'Antoni Torras, Agnès Torras, també es va dedicar a la política, i va ser regidora d'Ensenyament durant uns anys a l'Ajuntament de Manresa.